FAQ – Vanliga frågor

Über TruckScout24

TruckScout24 är den ledande onlinemarknaden för kommersiella fordon i Europa. TruckScout24 samlar köpare och säljare av kommersiella fordon i 15 språk och 35 länder. Över 2,8 miljoner utsikter varje månad kan skicka säljaren en e-postbegäran gratis, utan förpliktelse och utan registrering, eller kontakta leverantören direkt per telefon.

I april 2019 såldes AutoScout24 Trucks till det nybildade TruckScout24 GmbH och har sedan dess kallats TruckScout24. Med detta steg kan både AutoScout24 och TruckScout24 svara ännu bättre på respektive kunds individuella krav och vidareutveckla de enskilda plattformarna därefter.

Trots att de har oberoende plattformar är TruckScout24 och AutoScout24 i ett partnerskap, så att intresserade kan skickas till den sida som passar dem bäst.

För köpare

Du kan enkelt ange dina sökkriterier i sökmask på startsidan. Ange alltid önskad karosstyp - detta undviker fordon som du inte är intresserad av att visas.

Du får det maximala antalet intressanta erbjudanden om du först bara anger några sökkriterier . Du kan ändra och justera detaljerna steg för steg som du vill.

Använd möjligheten att söka resultat t.ex. B. för att sortera efter pris, tillverkare eller posteringsdatum. Så att du kan se ännu snabbare om rätt sak finns för dig.

TruckScout24 ger dig möjlighet att hålla dig informerad om relevanta och nya erbjudanden som matchar din sökprofil. För att göra detta, ange först dina sökkriterier i sökmask på startsidan och visa resultaten. Du kan förfina och justera dessa efter behov i masken till vänster. Klicka sedan på Nya erbjudanden via e-post under dina sökresultat längst ner på webbplatsen och ange din e-postadress. Så snart ett nytt fordon som uppfyller dina kriterier publiceras kommer du automatiskt att meddelas via e-post.

Klicka här för att ladda ner din Ta bort sökbegäran på TruckScout24. Ange din e-postadress och ditt sökningsnummer och klicka sedan på ta bort . Därefter får du inga fler e-postmeddelanden från oss om denna sökning.

Du kan skicka säljaren en e-postförfrågan eller kontakta dem direkt per telefon. Du hittar kontaktinformationen till höger om annonsen. Varje begäran är naturligtvis gratis för dig.

Ett meddelande kan gå förlorat eller hamna i den andra personens skräppostmapp. Kontakta leverantören igen - vid behov på annat sätt, t.ex. B. via telefon eller fax. Vi har bara de uppgifter som publiceras i annonsen.

Scout ID är fordonets nummer som gör det lättare för dig att hitta rätt nyttofordon. Du hittar detta i den detaljerade vyn för respektive annons. Anteckna ID när du hittar ett fordon som intresserar dig.

Du kan hitta det relevanta fordonet snabbt och enkelt med Scout ID-sökningen. Så du kan t.ex. Kontrollera om fordonet fortfarande är tillgängligt eller följ prisutvecklingen för erbjudandet.

Återförsäljaren vet omedelbart var du har hittat fordonet när du ger honom Scout-ID när han gör en förfrågan och kan tydligt tilldela din förfrågan till fordonet. Detta kommer att undvika missförstånd och din begäran kommer att besvaras snabbare. Om du är intresserad av flera fordon gör Scout ID det också lättare för dig att tilldela dem.

Snälla kontakta oss omedelbart så att vi kan undersöka ärendet och vidta ytterligare steg. Om en annons bryter mot våra marknadsplatsregler kan du också lämna in ditt klagomål med knappen < starkt> klaga på erbjudande vidarebefordras till oss i respektive annons.

För säljare - allmänt

Över 2,8 miljoner relevanta och intresserade besökare är på TruckScout24 varje månad. Med din annons når du exakt den målgrupp som är intressant för dig. En potentiell köpare kan kontakta dig direkt via telefon eller e-post. Snabbt, enkelt och lönsamt.

Nej, TruckScout24 köper eller säljer inte fordon. TruckScout24 är en online marknadsplats som samlar säljare och köpare av kommersiella fordon.

Nej! Online-marknaden är gratis för köpare och intresserade. Som säljare betalar du bara för dina listor.

Återförsäljaravgifterna är avsedda för bilhandlare. För dessa har vi utvecklat speciella servicepaket för att möta våra kunders olika behov. Månadspriset beror på antalet produkter eller annonser som ska säljas.

Engångssäljaravgiften är inte avsedd för återförsäljare utan för privata säljare eller kommersiella företag som vill sälja enskilda kommersiella fordon snabbt och lönsamt.

Den berörda parten kan skicka en e-postförfrågan med e-postformuläret i din annons, kontakta dig per telefon eller be om ett samtal tillbaka.

Nej! Alla registrerade kommersiella fordonserbjudanden visas automatiskt och gratis över hela världen på våra internationella portaler.

Det är alltid lämpligt att tillhandahålla så mycket fordonsinformation som möjligt och en detaljerad beskrivning av fordonet. Det betyder att din annons kan hittas, visas och klicka mycket snabbare. Du kan också använda möjligheten att ladda upp upp till 15 fordonsbilder. Massor av högkvalitativa fordonsbilder ökar efterfrågan. Annonser utan bilder klickas vanligtvis väldigt lite. Du kan hitta mer information om annonser för de enskilda fordonstyperna här.

Ange den e-postadress du använde för att registrera dig hos oss i fältet under Inloggningsmask och klicka på Skicka. Nu får du en länk via e-post med vilken du kan skapa ett nytt lösenord. Om du inte får ett e-postmeddelande från oss, kontrollera din skräppostmapp eller kontakta vår kundsupport.

Für Einmalverkäufer

Du är redan registrerad?
Logga först in på ditt konto och klicka på Ställ in fordon i översikten. Välj nu fordonstyp och ange de fordonsdata du känner i nästa steg. Se till att alla obligatoriska fält är ifyllda och klicka sedan på Nästa . I det sista steget väljer du längden på din annons och önskad betalningsmetod och slutför betalningen. Observera att vi först kontrollerar din annons manuellt innan vi aktiverar den.

Du är inte registrerad än?
TruckScout24-hemsidan använder du pilen längst upp till höger för att gå till My TruckScout24 och klickar på Registrera. Välj nu fordonstyp och ange de fordonsdata du känner i nästa steg. På frågan om du redan är registrerad klickar du på Nej och anger dina kontaktuppgifter nedan. Se till att alla obligatoriska fält är ifyllda och godkänn avtryck. Klicken Sie dann auf Weiter. I det sista steget väljer du längden på din annons och önskad betalningsmetod och slutför betalningen. Observera att vi först kontrollerar din annons manuellt innan vi aktiverar den.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

  • Kreditkortsbetalning (Visa, American Express, Mastercard)
  • PayPal
  • Banköverföring (Klarna, GiroPay)

Bra fordonsbilder ökar efterfrågan! Du kan ladda upp upp till 15 bilder och varje foto ökar dina bilresor online. Se till att:

  • varje bild inte får överstiga 5 MB och
  • att endast formatet jpg och bmp stöds.

Uppmärksamhet! När bilderna laddas upp klickar du på Spara ändringar innan du klickar på Nästa.

Efter lyckad betalning kommer din annons inte att visas omedelbart på vår marknadsplats, utan kommer först att placeras i vår kö. Det är viktigt för oss att säkerställa en högkvalitativ annonsering på TruckScout24. Därför kontrolleras alla annonser manuellt innan de blir aktivt synliga efter att de har publicerats. En manuell kontroll kan endast äga rum under våra kontorstid, från måndag till torsdag mellan 10:00 och 17:00 och fredag ​​mellan 10:00 och 15:00. Om du har lagt ut din annons utanför kontorstid ber vi om ditt tålamod.

Efter en ändring kontrolleras annonsen manuellt för att säkerställa en hög kvalitet på annonsen. Därför kommer annonsen att läggas på kort tid. En manuell kontroll kan endast äga rum under våra kontorstid, från måndag till torsdag mellan 10:00 och 17:00 och fredag ​​mellan 10:00 och 15:00. Om du har bearbetat din annons utanför kontorstid ber vi om ditt tålamod.

Logga först in på din Konto och klicka på Hantera fordon i översikten. Förutom motsvarande fordon hittar du olika funktioner i rullgardinsmenyn. Du kan välja mellan förläng annons, redigera fordon, ställa in bild, ta bort fordon, skriva ut prislapp< / strong> och ring fordon. Välj önskad funktion och klicka på knappen OK bredvid den. Den valda funktionen utförs nu.

Du kan förnya din annons till ett pris av 15 € under en period av 4 veckor. Logga först in på din Konto och klicka på Hantera fordon i översikten. Förutom motsvarande fordon hittar du funktionen Förläng annons i rullgardinsmenyn. Klicka på knappen OK bredvid den och välj i nästa steg vilken betalningsmetod du vill ha. Slutför betalningen framgångsrikt. Observera att vi först kontrollerar din annons innan vi aktiverar den.

Vårt system utfärdar automatiskt en faktura till dig som återförsäljare för varje annons. Denna process kan dock ta ett tag beroende på mottagandet av betalningen. Fakturan är inte avsedd som en begäran om betalning, den är endast avsedd för din bokföring.

Logga in först på din Konto och klicka i översikten under Mina dataTa bort kundkonto. Bekräfta åtgärden i det andra steget.

För återförsäljare

Ja. Återförsäljare kan importera sina fordon till vår plattform via ett gränssnitt. Vi erbjuder dig många olika alternativ och samarbetar med till exempel Mobile, Mascus, Caraworld, Carix, Hexon, Yourworld och många fler. För tekniska frågor om importfunktionen, vänligen kontakta: info@truckscout24.com.

Du kan antingen överföra räkningarna eller betala med autogiro. Du hittar relevant information på fakturan och dokumentet för att ställa in en SEPA-autogiro kommer att skickas till dig samtidigt som fakturan eller registreringen. Naturligtvis är det möjligt att ändra betalningsprocessen senare.

Du kan säga upp ditt kontrakt varje månad i slutet av följande månad. Vänligen skriv ett mejl med ditt medlems-ID (kundnummer) till info@truckscout24.com. Du kan inte inaktivera / radera ditt konto själv.

Weitere Fragen

Det kan hända att lösenordet inte uppfyller riktlinjerna i vårt system. Använd ett lösenord som innehåller mellan 6-15 bokstäver eller siffror och använd inte specialtecken. Se också till att du har angett rätt användarnamn.

Se till att alla fält markerade med en röd asterisk är ifyllda. Om detta redan är fallet kan det vara så att du använde ett specialtecken, till exempel ett bindestreck i gatunamnet eller ett annat specialtecken i lösenordet. Prova igen utan specialtecken! Alternativt kan du ta bort webbläsarens cache och cookies eller kontakta oss.